CAŁA BRANŻA SPOŻYWCZA W STOLICY – WORLDFOOD ZAPRASZA

CAŁA BRANŻA SPOŻYWCZA W STOLICY – WORLDFOOD ZAPRASZA
Już 11-13 kwietnia w stolicy,po raz czwarty, odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy i obecności razem z innymi uczestnikamibranży podczas tego wydarzenia. MASZ OSTATNI TYDZIEŃ – ZAREZERWUJ STOISKO!
Będzie to świetna okazja do przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenie na rynek i promocja nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, budowanie wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie międzynarodowej. Będzie też okazja do przeprowadzenia rozmów z głównymi przedstawicielami branży w ramach rozmów kuluarowych czy wieczornego networkingu. WorldFood Warsaw oferuje darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przedrozpoczęciem targów.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita , w którym odbędą się warsztaty kulinarne
z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
„Ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych.”- prezentuje i zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager Targów
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania
z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających.
Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego.
Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe
i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia , Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka.

Jeśli chcecie posłuchać znanych ekspertów, przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych . Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży , jej rozwoju i problemów.

Jakie są perspektywy rozwoju handlu produktami spożywczymi na rynkach krajów trzecich i jakie szanse daje CETA? Dlaczego projekt współpracy i wejścia na rynek brytyjski 2 WAY’ jest alternatywą dla wielu polskich firm?Czy na polskim winie można zarobić?Ile Polski w polskim produkcie? Czy rozwój branży produktów ekologicznych w Polsce jest zagrożony?Czy i jak nasze jabłka zawojowały świat – prawda
i mity? Czy słodycze to niedoceniany mistrz eksportu?Promocja niezbędna od zawsze – czy umiemy to robić , czy wiemy jak promować produkt a jak firmę?
Na te i inne pytania odpowiedzą fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim Ci dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawcówo Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława Uścińskiego.Jury pod jegopod jego czujnym okiem wybierze najlepsze produkty , które zostaną nagrodzone podczas wieczornej Gali,
a merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa. To także doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości towary. Zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa
i urozmaicona.
Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie!
Musicie być razem z nami w dniach 11-13 kwietnia!

Advertisement
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.