Dział Ziemniaka

Dział Ziemniaka – doradztwo na najwyższym poziomie

Firma PROCAM nieustannie poszukuje nowych rozwiązań dla rolnictwa. Innowacyjnym projektem, który wychodzi naprzeciw oczekiwaniom producentów jest Dział Ziemniaka. Wsparcie dla klientów uprawiających ziemniaki w PROCAM można znaleźć od dłuższego czasu. Wzrost zapotrzebowania na docieranie do coraz większej liczby klientów, spowodował iż Dział musiał zostać poszerzony o kolejnych specjalistów w tej dziedzinie.

Dział Ziemniaka tworzą specjaliści, których głównym celem jest usprawnienie podejmowania decyzji w gospodarstwie. Zapewnienie zaawansowanego doradztwa jest obecnie kluczowe. Działalność tej jednostki opiera się na kontaktach z plantatorami, dystrybutorami oraz zakładami przetwórczymi. Praca doradców składa się z wielu poziomów. Planują i zakładają doświadczenia poletkowe, ale także wielkopowierzchniowe, na których testowane są najlepsze rozwiązania dla uprawy ziemniaka.

Z wyselekcjonowanych produktów podczas badań, tworzone są programy ochrony plantacji, które następnie zostają wdrożone w gospodarstwach. Schematy ochrony uprawy są modyfikowane w zależności od panujących warunków atmosferycznych oraz w oparciu o modele chorobowe i presję patogenów na danym obszarze. Priorytetem w starannym przygotowaniu technologii dla gospodarstwa jest stały monitoring pól podczas sezonu wegetacyjnego przez doradców PROCAM.

Eksperci w uprawie ziemniaka PROCAM cały czas się edukują i uczestniczą w licznych szkoleniach w Polsce oraz na arenie międzynarodowej, aby docierać do Państwa gospodarstw z najnowszymi trendami w ochronie, agrotechnice i przechowalnictwie ziemniaków. Zapraszamy do kontaktu!

MICHAŁ DĄBROWSKI

Tel.: 508 467 801

E-mail: michal.dabrowski@procam.com.pl

KLAUDIA CZARNOCKA

Tel.: 502 181 324

E-mail: klaudia.czarnocka@procam.com.pl

JAKUB NIKIEL

Tel.: 532 545 673

E-mail: jakub.nikiel@procam.com.pl

Przeczytaj także artykuł: Nawozy pod ziemniaki

<alt> Dział Ziemniaka

AdvertisementAdvertisementAdvertisement
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.