KROKIETY z pieczarkami Basi

Naleśniki

4 jajka

3 szklanki mąki

3 szklanki mleka

1 szklanka wody

4 łyżki oleju

sól

Farsz

1 cebula

1 kg pieczarek

3 marchewki

20 dkg żółtego sera

sól, pieprz do smaku

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki drobno pokrojone, przyprawić do smaku i dalej smażyć. Następnie dodać startą na tarce marchew, całość dusić przez ok. 10-15 minut. Po ostudzeniu dodać potarty ser i wszystko razem zblendować.

Usmażyć naleśniki, napełnić je farszem, zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce, usmażyć na oleju.

 

 

AdvertisementAdvertisementAdvertisement
3 replies
  1. NaszaRola
    NaszaRola says:

    Doskonałe na imprezy rodzinne. Można zrobić więcej i część zamrozić. Wówczas tylko z zamrażarki wyciągamy i już gotowe pyszne danie mamy 🙂

    Odpowiedz

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.