Polska Izba Mleka na Targach SIAL CHINA 2015

Polska Izba Mleka na Targach SIAL CHINA 2015
W środę 6 maja 2015 r. rozpoczęła się jedna z najważniejszych imprez wystawienniczych branży rolno-spożywczej na świecie – TARGI SIAL CHINA 2015. Podczas targów trwających od 6 do 8 maja br., udział weźmie ponad 2700 wystawców i szacuje się, że tereny wystawiennicze odwiedzi 55 tysięcy zwiedzających. Impreza odbywa się w jednym z największych chińskich miast – Shanghaju, liczącym około 23 mln mieszkańców. W „Shanghai New International Expo Centre Hall” udostępniono 10 hal wystawienniczych (W1-W5 oraz E1-E5) na ponad 115 000 metrach kwadratowych.
Na targach nie mogło zabraknąć także przedstawicieli Polskiej Izby Mleka. Są oni współorganizatorami stoiska Kampanii „TRADE MILK”. Produkty mleczarskie pochodzące z Polski i Europy są wysoko cenione przez chińskich konsumentów. Kampania „TRADE MILK” ma na celu pomoc w promowaniu polskich, a także europejskich produktów mleczarskich na rynku chińskim, podkreślanie ich wysokiej jakości oraz wybornego smaku, uzyskanego dzięki ekologicznym i naturalnym technologiom produkcji. Promocją objęte są następujące artykuły mleczarskie: sery żółte dojrzewające, mleko w proszku, mleczka smakowe oraz jogurty.
Stoisko „TRADE MILK” można odwiedzać w hali W4, pod numerem G098. Dzięki niemu odwiedzający mogą dowiedzieć się wiele na temat produkcji mleczarskiej w Polsce i Europie, standardów bezpieczeństwa przestrzeganych podczas produkcji żywności oraz wysokiej jakości tychże wyrobów. Ekspozycja stwarza również możliwość nawiązania kontaktów biznesowych oraz podjęcia współpracy z polskimi producentami mleka i przetworów mlecznych. Na czas tegorocznej edycji targów partnerzy kampanii przewidzieli specjalną aplikację interaktywną o nazwie: „TRADE MILK App”, która z pewnością ułatwia sprawne poruszanie się po targach.

Polska Izba Mleka

AdvertisementAdvertisementAdvertisement
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.