Produkty Młynów Stoisław nagrodzone przez ekspertów

Produkty Młynów Stoisław nagrodzone przez ekspertów

Sukces Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. (MłynyStoisław), należącego do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Dwa produkty z ofertySpółki zdobyły prestiżowe certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” i tytuł „Top Produktu”. Wyróżnienie zostało przyznane przez niezależnych specjalistów z branży spożywczej, zasiadających w Loży Ekspertów programu „Doceń polskie” pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Decyzja o nadaniu certyfikatu zapadła podczas audytu żywności 27 kwietnia 2016 r.
w Czeladzi w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Mąka pszenna tortowa i Płatki owsiane górskie ekstra z oferty Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. otrzymały od Loży Ekspertów maksymalne noty. Przyznano im certyfikat jakości „Doceń polskie” oraz tytuł „Top Produkt”.

– Cieszę się, że nasze produkty, po które każdego dnia sięgają polscy konsumenci, otrzymały potwierdzenie najwyższej jakości w postaci niezależnej oceny eksperckiej. W ten sposób wspólnie wspieramy rozwój polskiego sektora spożywczego i rozwijamy ideę patriotyzmu gospodarczego – ocenia Paweł Piotrowski, Prezes Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A., do której należy Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

Do atestacji zakwalifikowane zostały wyłącznie wyroby z tzw. polskim akcentem: produkowane z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury lub na terenie naszego kraju. Wszystkie artykuły spożywcze spełniające ten warunek zostały indywidualnie sprawdzone przez jury. Oceniany był smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

W jubileuszowej certyfikacji wzięło udział 75 producentów z całego kraju. Loża Ekspertów oceniła niemal 170 wyrobów różnego typu.

– Certyfikatem „Doceń polskie” honoruje się tylko rodzimą żywność wysokiej jakości. Klienci mają pewność, że produkt opatrzony znakiem „Doceń polskie” został sprawdzony i warto po niego sięgnąć. Jednocześnie certyfikat rozwiewa wszystkie wątpliwości dotyczące pochodzenia produktu, wybierając go, kupujący wspierają polski sektor spożywczy – wyjaśnia Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. – Udział producenta w programie „Doceń polskie” dowodzi, że wytwórca nie boi się ocen niezależnych ekspertów. Certyfikat nadawany jest na podstawie ocen specjalistów; wyróżnienia nie są nadawane automatycznie wszystkim, którzy o niego zabiegają. Zdobycie certyfikatu jest więc prestiżowym osiągnięciem.

Advertisement
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.