Syngenta na rzecz zdrowia

Syngenta na rzecz zdrowia i bezpieczeństwa: prawie 5 mln przeszkolonych rolników
Bezpieczeństwo żywności to główny temat tegorocznego Światowego Dnia Zdrowia, obchodzonego 7 kwietnia z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). Syngenta – jeden z liderów rozwiązań dla rolnictwa – zobowiązała się do podniesienia bezpieczeństwa zapewniając profesjonalne szkolenia milionom rolników na całym świecie. W ciągu jednego roku firma przeszkoliła już 4,7 mln osób, głównie właścicieli niewielkich gospodarstw.
Szkolenia, które prowadzi Syngenta, realizują jedno z sześciu zobowiązań ogłoszonych przez firmę w ramach inicjatywy The Good Growth Plan w 2013 roku. Syngenta zadeklarowała wówczas przeszkolenie do 2020 roku 20 milionów rolników w zakresie bezpieczeństwa pracy w rolnictwie i właściwego stosowania środków ochrony roślin. Podczas pierwszych dwunastu miesięcy wdrażania inicjatywy Syngenta dotarła z programem szkoleniowym do 4,7 mln rolników, z których 74 proc. to właściciele niewielkich gospodarstw. Firma przeszkoliła także kilka tysięcy rolników z Polski w ramach projektu Rolnictwo Odpowiedzialne.
Rolnictwo jest drugim największym pracodawcą na świecie, dlatego ochrona zdrowia osób zatrudnionych w tym sektorze dotyczy setek milionów ludzi. Szkolenia, które prowadzi Syngenta, budują świadomość na temat potencjalnych zagrożeń i ułatwiają rolnikom uniknąć sytuacji niebezpiecznych dla zdrowia podczas pracy na roli. Edukacja rolników pozwala także chronić środowisko naturalne, czyli owady zapylające oraz rzeki i strumienie w pobliżu pól. Bezpiecznie stosowanie środków ochrony roślin oznacza również, że żywność wyprodukowana przez rolników jest zdrowa i bezpieczna dla konsumentów.
„Nowe technologie zmieniły oblicze rolnictwa, ale korzystanie z nich wymaga wiedzy, doświadczenia i umiejętności. Dlatego szkolimy rolników, jak stosować nowoczesne środki, by chronić zdrowie ludzi, dbać o środowisko naturalne i zapewnić bezpieczeństwo żywności dostarczanej przez gospodarstwa”, mówi Izabela Wawerek, dyrektor ds. korporacyjnych w Syngenta Polska i koordynator programu Rolnictwo Odpowiedzialne, który firma prowadzi w Polsce.
Więcej informacji o realizacji zobowiązań w ramach The Good Growth Plan dostępnych jest w globalnym raporcie rocznym opublikowanym przez firmę Syngenta. Szczegółowe informacje o programie Rolnictwo Odpowiedzialne znajdują się na stronie http://rolnictwoodpowiedzialne.pl/
Syngenta jest jedną z wiodących na świecie firm, zatrudniającą w ponad 90 krajach przeszło 28 tysięcy pracowników oddanych wspólnemu celowi: Uwalniamy potencjał roślin. Dzięki światowej klasy badaniom naukowym, globalnemu zasięgowi i zaangażowaniu na rzecz naszych klientów, pomagamy zwiększyć wysokość plonów, chronić środowisko naturalne oraz wpływać na poprawę zdrowia i jakości życia. Więcej informacji o firmie dostępnych jest na stronie www.syngenta.com
Syngenta na rzecz zdrowia i bezpieczeństwa: prawie 5 mln przeszkolonych rolników
Bezpieczeństwo żywności to główny temat tegorocznego Światowego Dnia Zdrowia, obchodzonego 7 kwietnia z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). Syngenta – jeden z liderów rozwiązań dla rolnictwa – zobowiązała się do podniesienia bezpieczeństwa zapewniając profesjonalne szkolenia milionom rolników na całym świecie. W ciągu jednego roku firma przeszkoliła już 4,7 mln osób, głównie właścicieli niewielkich gospodarstw.
Szkolenia, które prowadzi Syngenta, realizują jedno z sześciu zobowiązań ogłoszonych przez firmę w ramach inicjatywy The Good Growth Plan w 2013 roku. Syngenta zadeklarowała wówczas przeszkolenie do 2020 roku 20 milionów rolników w zakresie bezpieczeństwa pracy w rolnictwie i właściwego stosowania środków ochrony roślin. Podczas pierwszych dwunastu miesięcy wdrażania inicjatywy Syngenta dotarła z programem szkoleniowym do 4,7 mln rolników, z których 74 proc. to właściciele niewielkich gospodarstw. Firma przeszkoliła także kilka tysięcy rolników z Polski w ramach projektu Rolnictwo Odpowiedzialne.
Rolnictwo jest drugim największym pracodawcą na świecie, dlatego ochrona zdrowia osób zatrudnionych w tym sektorze dotyczy setek milionów ludzi. Szkolenia, które prowadzi Syngenta, budują świadomość na temat potencjalnych zagrożeń i ułatwiają rolnikom uniknąć sytuacji niebezpiecznych dla zdrowia podczas pracy na roli. Edukacja rolników pozwala także chronić środowisko naturalne, czyli owady zapylające oraz rzeki i strumienie w pobliżu pól. Bezpiecznie stosowanie środków ochrony roślin oznacza również, że żywność wyprodukowana przez rolników jest zdrowa i bezpieczna dla konsumentów.
„Nowe technologie zmieniły oblicze rolnictwa, ale korzystanie z nich wymaga wiedzy, doświadczenia i umiejętności. Dlatego szkolimy rolników, jak stosować nowoczesne środki, by chronić zdrowie ludzi, dbać o środowisko naturalne i zapewnić bezpieczeństwo żywności dostarczanej przez gospodarstwa”, mówi Izabela Wawerek, dyrektor ds. korporacyjnych w Syngenta Polska i koordynator programu Rolnictwo Odpowiedzialne, który firma prowadzi w Polsce.
Więcej informacji o realizacji zobowiązań w ramach The Good Growth Plan dostępnych jest w globalnym raporcie rocznym opublikowanym przez firmę Syngenta.

Advertisement AdvertisementAdvertisement
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.