Tagiatelle z suszonymi pomidorami Agnieszki
Składniki:
400 g makaronu tagiatelle
1 podwójna pierś z kurczaka
3 ząbki czosnku
słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju (280 g)
1 słoiczek pesto zielonego
500 ml śmietany 30%
sól, pieprz, papryka czerwona (przyprawy do smaku)
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, dodać czosnek, przyprawić (sól, pieprz, papryka czerwona), a następnie usmażyć na oleju z suszonych pomidorów. Pomidory pokroić na mniejsze kawałeczki i wraz z pestkami dyni dodać do piersi, potem pesto. Wszystko zalać śmietaną i gotować na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje.
Ugotowany makaron odcedzić i umieścić w naczyniu z pokrywką, połączyć z naszym sosem i przykryć. Zaczekać aż makaron oblepi się sosem. Na koniec umieścić w żaroodpornym naczyniu i zapiec z żółtym serem.
Pyszne 🙂 Polecam!
Chyba Twoje ulubione 🥰 😅😃
W sam raz dla głodnych łakomczuszków 😋😋
Honorata Maliszewska dokładnie 😍
Polecam tą zapiekankę z makaronem nie tylko na niedzielny obiad, uroczystą kolację czy odwiedziny gości.
Palce lizać, przepis od Agnieszka Megier
Pychotka 👍
Pyszne, pyszne, lepiej smakuje niż wygląda, przepis sprawdzony. Najpierw jadłam, potem wzięłam przepis i sama zrobiłam. Polecam.
Beata Odziemkowska wygląda smakowicie 😋czy to jest zaproszenie?