Tagiatelle z suszonymi pomidorami Agnieszki

Składniki:

400 g makaronu tagiatelle

1 podwójna pierś z kurczaka

3 ząbki czosnku

słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju (280 g)

1 słoiczek pesto zielonego

500 ml śmietany 30%

sól, pieprz, papryka czerwona (przyprawy do smaku)

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Pierś kurczaka pokroić w kostkę, dodać czosnek, przyprawić (sól, pieprz, papryka czerwona), a następnie usmażyć na oleju z suszonych pomidorów. Pomidory pokroić na mniejsze kawałeczki i wraz z pestkami dyni dodać do piersi, potem pesto. Wszystko zalać śmietaną i gotować na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje.

Ugotowany makaron odcedzić i umieścić w naczyniu z pokrywką, połączyć z naszym sosem i przykryć. Zaczekać aż makaron oblepi się sosem. Na koniec umieścić w żaroodpornym naczyniu i zapiec z żółtym serem.

AdvertisementAdvertisementAdvertisement
9 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.